Posebne sigurnosne mjere u finalu FA Kupa

policija vemblij

Britanska policija je saopćila da će nakon terorističkog napada u Manchesteru biti povećane mjere sigurnosti u glavnom gradu Londonu, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju policije se navodi da će biti povećane sigurnosne mjere na svim značajnijim javnim događajima.

Dodaje se da će na sportskim događajima također biti povećan broj naoružanih policajaca.

Napominje se da će biti uvedene sigurnosne mjere i na stadionu Wembley gdje će se ovog vikenda igrati finalni meč FA Kupa između Arsenala i Chelseaja.

Iz policije su potvrdili da će na stadionu biti angažovan veći broj naoružanih policajaca od ranije planiranog.

U saopćenju se još navodi da će na ulicama Londona biti povećan broj pripadnika policije kao i naoružanih policajaca.

S druge strane, razmatra se odgađanje koncerta Ariana Grande koji je u četvrtak i petak trebao biti održan u Londonu.

Policija je ranije danas potvrdila da je osumnjičeni za napad u Manchesteru 22-godišnji britanski državljanin Salman Abedi. U saopćenju britanske policije se ne navodi više detalja o osumnjičenom.

Međutim, britanski mediji navode da je Abedi rođen u Manchesteru, te da dolazi iz porodice libijskog porijekla. Navodno ima najmanje troje braće i sestara i svi su rođeni na području Londona i Manchestera. Porodica je živjela na više adresa u Manchesteru, uključujući i stan koji je policija danas pretresla.

Podsjetimo, sinoć je pred kraj koncerta pop zvijezde Ariane Grande u Manchester Areni odjeknula jaka eksplozija u kojoj su poginule najmanje 22, a ranjeno 59 osoba. Britanska policija provodi istragu o tom slučaju, a jutros je saopćeno kako je riječ o terorističkom napadu kojeg je izveo bombaš samoubica.

Teroristička organizacija ISIS preuzela je odgovornost za sinoćnji napad u Manchesteru.