Posljednji dan prelaznog roka mogao bi donijeti nekoliko paničnih kupovina

david-luiz

Evropski klubovi koji još uvijek traže pojačanja za svoje ekipe moći će dovesti nove igrače još danas, a britanski mediji navode da bi moglo biti i nekoliko paničnih kupovina u velikim iznosima.

Engleski klubovi bili su apsolutni rekorderi u ovom prelaznom roku. Potrošili su čak preko milijardu eura na pojačanja, ali se neće zaustaviti ne tome.

Kako navodi Sky Sports Chelsea je ponudio 35 miliona eura PSG-u za Davida Luiza i još uvijek očekuju odgovor francuske ekipe.

Samir Nasri će najvjerovatnije napustiti Manchester City jer nije u planovima trenera Guardiole. Za njega je zainteresovana Sevilla.

Tottenham traži veznjaka, a španski list As navodi da su u toku pregovori sa zvijezdom Real Madrida Iscom čija se vrijednost procjenjuje na 50 miliona eura.

Juventus će posljednjeg dana prelaznog roka pokušati dovesti Juana Cuadrada (Chelsea) i Axela Witsela (Zenit). Za Cuadrada bi Juventus trebao platiti Chelseaju 25 miliona eura, ali torinska ekipa će prvo pokušati dovesti Kolumbijca na posudbu.

Napoli bi mogao prodati Manola Gabbiadinija, a pregovori sa Evertonom su u toku. Sky Sports navodi da bi vrijednost transfera mogla iznositi 29 miliona eura.