Potez Husrefa Musemića protiv Viteza je za svaku pohvalu

sarajevo_vitez_musemic_

Stručni štab FK Sarajevo na čelu sa Husrefom Musemićem uvrstio je u kadar za jučerašnju utakmicu čak devet igrača starosti do 21 godine.

Svoje mjesto u početnom sastavu su našli kapiten Marko Mihojević (1996.), veznjak Elvedin Herić (1997.), te krilni napadač Sanjin Lelić (1997.).

U drugom poluvremenu na teren su ušli Advan Kadušić (1997.), Mićo Kuzmanović (1996.) i Nedim Hadžić (1999.), dok su na klupi ovog puta ostali Samir Radovac (1996.), Nemanja Anđušić (1996.) i Nihad Mujakić (1998.).

Treba priznati da je ovo potez koji rijetko viđamo u elitnom rangu bh. fudbala, koji je u proteklih nekoliko godina potonuo na najniže moguće grane. Jedan od razloga je i što klubovi “nemaju vremena” da se bave svojom djecom, bez obzira što je to jedini ispravan način rada. Tako se u većini klubova dešava situacija da se tri igrača do 21 godine drže u ekipi samo jer pravila nalažu da moraju biti u zapisniku utakmice.

Bivši kapiten Zmajeva među desetoricom slavnih Atletico Madrida

Za ovaj Musemićev potez stigla je lijepa nagrada. U svom debiju nakon još jednog povratka na klupu Bordo tima, Musemić je ubilježio ubjedljiv trijumf od 4:0, što je bila prva pobjeda Sarajeva ove sezone na Koševu.

Sloboda će danas smijeniti Jagodića?