Potresne snimke s dijalize: Klasnić se bori s teškom bolešću

klasnic

Ivan Klasnić nakon onih na nogometnom terenu, danas vodi dvije velike bitke. Već godinama se bori s bolešću zbog koje je morao proći kroz dvije transplantacije bubrega, a sada čeka i treću dok tri puta sedmično odlazi na dijalizu.

Tri puta sedmično po pet sati hrvatski golgeter leži u bolničkom krevetu i nada se da će uskoro pronaći prikladnog donora. Drugu bitku vodi na sudu protiv doktora koji su trebali brinuti o njemu u Werderu iz Bremena, ali je njihovim propustom bolest uznapredovala i ugrozila Klasnićev život.

Prošlo je već deset godina otkako je Klasniću otkazao bubreg, ali se nakon toga odlučno vratio na terene i ponovo zabijao golove u najjačim ligama svijeta te postao prvi nogometaš koji je nakon transplantacije organa nastupio na Evropskom prvenstvu na kojem je bio i prvi strijelac Hrvatske s dva gola.

Njemačka televizija NDR posjetila je Klasnića u bolnici i snimila kratki film o njegovoj životnoj borbi, a emitirat će ga ove sedmice.

“Želio bih dobiti novi bubreg da mogu ponovo uživati u životu”, rekao je Klasnić u razgovoru s ekipom njemačke televizije.