Neslavni rekord

Potrošili preko 100 miliona na pojačanja, pa primili najviše golova u historiji lige

everton

Klub s Goodison Parka popeo se na prvo mjesto po broju primljenih golova u historiji Premiershipa

U posljednjem susretu 16. kola engleskog prvenstva Everton je odigrao 2:2 protiv Watforda izjednačivši iz slobodnog udarca u šestoj minuti sudijske nadoknade, ali još prije toga uspio je doći do nepoželjnog rekorda Premierlige.

Kada se već činilo da će gosti osvojiti sva tri boda, Lucas Digne zabio je za 2:2 iz slobodnog udarca u šestoj minuti nadoknade i time onemogućio Watfordu da dođe do prve pobjede u historiji na Goodison Parku.

Everton je tako nastavio s blijedim izdanjima posljednjih sedmica. Prije dva kola igrači Marcosa Silve doživjeli su poraz u velikom derbiju s Liverpoolom nakon što su primili pogodak u sudijskoj nadoknadi, pa su iza toga odigrali skromnih 1:1 s Newcastleom.

Stvari su protiv Watforda mogle biti i puno gore, s obzirom na to da su gosti s dva pogotka stigli do preokreta i praktički do zadnje sekunde imali pobjedu u rukama. Međutim, onda se ukazao Digne i sjajno pogodio za izjednačenje.

Spomenimo kako je i Ben Foster prije toga obranio jedanaesterac Sigurdssonu, čime bi vjerojatno pitanje pobjednika bilo riješeno ranije. No svi ti rezultati padaju u drugi plan naspram nepoželjnog rekorda koji je Everton upisao.

Naime, klub s Goodison Parka popeo se na prvo mjesto po broju primljenih golova u historiji Premiershipa. Na tom je mjestu za jedan pogodak prestigao Tottenham. I to nakon što je ponovno uložio barem 100 miliona eura u pojačanja, nakon što je sezonu prije pod Koemanom potrošio oko 150 miliona eura.