Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jude bellingham

Potvrđen transfer: Real Madrid doveo jednog od najtraženijih fudbalera svijeta

Foto: BVB/Twitter
Jude Bellingham

Bit će to jedan od najskupljih transfera u historiji oba kluba

Real Madrid postigao je dogovor s Borussijom Dortmund o dovođenju Judea Bellinghama (19), informaciju su najprije prenijeli novinar The Athletica David Ornstein i Fabrizio Romano, a uskoro je stigla i službena potvrda putem stranice Borussije Dortmund.

Real će za engleskog veznjaka Borussiji isplatiti 103 miliona eura, a taj iznos može i narasti uz razne bonuse. Bit će to jedan od najskupljih transfera u historiji oba kluba. Romano piše da je već zakazan liječnički pregled za Bellinghama, koji će potpisati šestogodišnji ugovor s madridskim klubom.

Bellingham je u Dortmundu igrao od 2020. godine, kada ga je njemački klub doveo iz Birminghama. U 132 utakmice za Borussiju postigao je 24 pogotka. Za englesku reprezentaciju debitovao je u novembru 2020. te je vrlo brzo postao standardan u sastavu Garetha Southgatea.

U Realu će se pridružiti mladim veznjacima Federicu Valverdeu, Aurelienu Tchouameniju i Eduardu Camavingi. Oni bi trebali naslijediti Luku Modrića i Tonija Kroosa, koji će za madridski klub igrati i iduće sezone, ali im se kraj polako bliži.