Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iznenađujući izbor

BBC: Messi odbio Barcu i arapske milijarde, odabrao je treću opciju

Foto: PSG/Twitter
Lionel Messi

Balague je pouzdan novinar u španskim nogometnim krugovima

Španski novinar Guillem Balague u članku na engleskom BBC-ju tvrdi da je po mnogima najbolji igrač svih vremena Leo Messi (35) donio odluku o svojoj budućnosti. Argentinac bi nakon isteka ugovora s PSG-om trebao potpisati za Inter Miami, klub koji se takmiči u američkom MLS-u i čiji je osnivač i vlasnik legendarni David Beckham.

Balague je pouzdan novinar u španskim nogometnim krugovima. Godinama je radio kao dopisnik Sky Sportsa i BBC-ja za La Ligu i objavio je planetarno popularnu Messijevu biografiju. Ako se njegova informacija pokaže tačnom, to će značiti da Messi napušta Europu nakon 20 godina, kada je kao dijete stigao u Barcelonu.

Odbio unosnije ponude

Spominjale su se mogućnosti povratka u Barcelonu ili igranja u Saudijskoj Arabiji za više od milijardu eura u dvije sezone, ali čini se da je Beckham pobijedio u utrci za Messijev potpis. Balague tvrdi da je ponuda Inter Miamija bila bogatija od one Saudijaca, ali Messi se odlučio za SAD iz niza razloga.

Život u Miamiju privlačniji mu je od ideje selidbe u Saudijsku Arabiju. Na Floridi već ima kuću koju trenutno iznajmljuje, a u ugovor s Interom uključeni su i dogovori o marketinškoj suradnji s Adidasom i Appleom, koji su Beckhamu pomogli u licitiranju.