Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati su svi učesnici 1/16 finala Evropske lige

FFBL-EUR-C3-ZORYA-MAN UTD

Utakmicama šestog kola završena je grupna faza ovosezonske nogometne Evropske lige.

Nakon završetka večerašnjih mečeva u grupama G, I i K poznati su svi učesnici šesnaestine finala Evropske lige.

Iz grupe G plasirali su se Ajax i Celta Vigo , iz grupe I Schalke i Krasnodar, te iz grupe K Sparta i Hapoel Beer-Sheva.

Schalke našeg Seada Kolašinca ubilježio je prvi poraz u grupnoj fazi, i to na gostovanju kod Salzburga (0:2). Uprkos pobjedi, predstavnik Austrije nije prošao dalje zbog lošijeg međusobnog skora s ruskim Krasnodarom (oba tima po 7 bodova). Kolašinac nije bio u kombinaciji za ovu utakmicu.

Iznenađenje je priredio izraelski Hapoel Beer-Sheva, koji je nulom na gostovanju kod Southamptona eliminisao engleskog predstavnika (1:1). Oba tima na kraju su završila sa po 8 bodova, no Izraelci idu dalje zbog boljeg međusobnog skora.

Prethodno su plasman dalje osigurali Šahtar Donjeck, Gent, Fiorentina, PAOK, Osmanlispor, Villareal, Fenerbahče, Manchester United, APOEL, Olympiakos, St. Etienne, Anderlecht, Zenit, AZ Alkmaar, Roma, Astra, Athletic Bilbao i Genk. Utakmica između Sassuola i Genka nije odigrana zbog guste magle, no i bez nje u toj grupi je sve poznato, dalje idu Athletic Bilbao i Genk.

Šesnaestinu finala Evrospke lige igrat će i trećeplasirani timovi u svojim grupama u Ligi prvaka, a to su: Ludogorec, Borussia M'Gladbach, Rostov, Bešiktaš, Tottenham, Legia, Kopenhagen i Lyon.

Čast BiH u nokaut fazi branit će Edin Džeko, Sead Kolašinac, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Gojko Cimirot, Tino Sven Sušić.

rezultati