Fudbal

Copa Libertadores

Poznato gdje i kada će Boca i River odigrati revanš?

29/11/2018

"Katar je moguća opcija", otkrio je neimenovani izvor te istaknuo kako je 8. decembra najizgledniji datum odigravanja dvoboja

Odgođena uzvratna utakmica finala Copa Libertadores između argentinskih nogometnih velikana River Platea i Boca Juniorsa mogla bi biti odigrana u Kataru, objavio je u četvrtak Reuters, pozivajući se na izvor iz Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL).

“Katar je moguća opcija”, otkrio je neimenovani izvor te istaknuo kako je 8. decembra najizgledniji datum odigravanja dvoboja, prenosi Hina.

Prva utakmica, odigrana 11. novembra na popularnoj La Bomboneri, završila je rezultatom 2:2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce.

Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.

Tijekom dana će u Asuncionu nezavisni Disciplinski sud odlučivati o žalbi Boca Juniorsa, koji je zatražio da se zbog navijačkog divljanja njihovom klubu dodijeli pobjeda, a time i trofej.

Pobjednik Cope Libertadores predstavljat će CONMEBOL na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će biti odigrano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u drugoj polovici decembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.