Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Primjena sile"

Poznato ko ga je pretukao: Šerak u zatvoru odbijao sve i pružao otpor

serak

Kako se nezvanično saznaje, a informaciju je plasirao Šerakov advokat Kerim Čelik, Adnana su u zeničkom zatvoru teško pretukli zatvorski čuvari

Adnan Šerak, “žestoki momak” iz Ilijaša, koji je u nedjelju naveče uhapšen u Sarajevu nakon što je više od mjesec dana bio u bjekstvu iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica i za kojim je bila raspisana potjernica zbog bjekstva, nakon povratka iza rešetaka, pretučen je i zadobio je fizičke povrede.

Kako se nezvanično saznaje, a informaciju je plasirao Šerakov advokat Kerim Čelik, Adnana su u zeničkom zatvoru teško pretukli zatvorski čuvari.

Tu informaciju je donekle potvrdio i Redžo Kahrić, direktor KPZ Zenica, koji je rekao kako je protiv Šeraka pokrenuta disciplinska prijava zbog nevraćanja sa prekida kazne, te da je “u skladu sa Zakonom primjenjena sila jer je Šerak sve odbijao”.

Šerak je, kako tvrdi Kahrić, odbijao naređenja, akotest, test na drogu, te pružao pasivni i aktivni otpor.

Šerak je izdvojen u posebnu prostoriju, a nakon disciplinskog postupka, će biti donesena odluka kada će i na koliko ići u samicu.

Šerak je, podsjetimo, uhapšen u kafiću Trezor, u sarajevskom naselju Marijin Dvor. On je na početku negirao da je on osoba za kojom tragaju policajci na cijelom području BiH, ali su ga policajci prepoznali po tetovaži koju ima na ruci.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, a na izdržavanje kazne trebalo je da se vrati 22. oktobra. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva, ali se nije vratio u predviđenom roku.