Crna hronika

sarajevo

Policija traži Šeraka i Hodžić: Pretukli muškarca i držali ga u zatočeništvu?!

31/07/2022
Šerak nedavno izašao iz zatvora / FOTO: avaz.ba

Šerak je svoje kazne izdržao te je prije tri mjeseca otpušten iz zeničkog zatvora

Sarajevska policija traga za Adnanom Šerakom, Suadom Hodžićem i još jednom osobom zbog razbojništva, nanošenja lakše povrede i protupravnog lišenja slobode, objavio je “Avaz” pozivajući se na izvore bliske policiji.

Za Šerakom i Hodžićem se traga zbog subotnjeg događaja u sarajevskom naselju Švrakino Selo. Njih dvojica su, prema istom izvoru, pretukla muškarca i držala ga zatočenog u kući. Nakon što se zarobljeni muškarac uspio spasiti, o svemu je obavijestio policiju.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su kazali sljedeće:

– Ono što mi znamo jeste da su tokom dana jednoj osobi u Švrakinom Selu nanesene tjelesne povrede. Policija radi na rasvjetljavanju tog događaja. Ono što možemo potvrditi jeste da su toj osobi povrede nanijela dvojica muškaraca – kazali su iz MUP-a KS.

Navodno su napadnutom na kraju oteli Golf. Nezvanično, izvršen je i pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Adnan Šerak inače je poznat po brojnim krivičnim djelima. U Sarajevu je bio osuđen za pokušaj ubistva, a bio je optužen i da je za vrijeme izdržavanja kazne u zeničkom zatvoru nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja, s kojeg se nije vratio. Nakon nešto više od mjesec bijega pronađen je i uhapšen u Sarajevu te vraćen u zatvor.

Šerak je svoje kazne izdržao te je prije tri mjeseca otpušten iz zeničkog zatvora.

Suad Hodžić je, također, poznat policiji po razbojništvima i ranjavanju Edisa Bunara na Alipašinom Polju 2012. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.