nakon dvije serije

Igor Kazić i Evald Krnić pobjednici skokova sa Starog mosta

3eb351393b043dd9382322fff25536bb (1)

U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je izborio Adis Halilović, a treće Emel Tiro koji također branio titulu šampiona

Pobjednici tradicionalnih ovogodišnjih 456. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru su Igor Kazić iz Mostara i Evald Krnić iz Crne gore.

Kazić je osvojio maksimalne bodove u disciplini skokova na noge, a Krnić u skokovima na glavu “mostarske laste”.

U skokovima na glavu drugo mjesto je osvojio Sarajlija Dino Bajrić, a treće Dragan Milnović koji je branio prošlogodišnju titulu šampiona.

U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je izborio Adis Halilović, a treće Emel Tiro koji također branio titulu šampiona.

Na ovogodišnjim skokovima je učestvovao 31 takmičar. U skokovima na noge borilo se 14 skakača, a u skokovima na glavu borilo se 17 za titulu najbolje laste.

Takmičenje je održano u dvije serije, a svaki skok praćen je pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: Alica Jakirović (predsjednik), Samir Zukanović – Lilo, Haris Škoro, Haris Šiširak i Branko Bogičević.

Koordinatori na mostu su bili Vedran Ugljen i Đani Jakirović, koji je ujedno autor skulpture koja će se uručiti pobjednicima.

Ocjenjivao se prilaz skakaonici, let, upad u vodu i štrap.

Na platou ispod Starog mosta usprkos vrućinama ovaj događaj uživo je pratilo je hiljade gledatelja, koji su došli iz različitih krajeva svijeta, ali i brojne domaće, regionalne i svjetske medijske kuće.