Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznato pet učesnika dodatnih kvalifikacija za plasman na EURO

ibrahimovic

Nakon večerašnjih kvalifikacionih susreta za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj poznato je 18 sigurnih putnika na EURO. To su, osim domaćina Francuske, kroz kvalifikacije osigurali: Island, Češka, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Portugal i Albanija.

[yuzo_related]

Mađarska je trenutno najbolja treća, ali mora sačekati sutrašnji rasplet u grupi A. Turska bi je, pobjedom nad Islandom i uz pobjedu Kazahstana nad Latvijom, mogla preteći na toj tabeli najboljih trećeplasiranih. Važno je napomenuti da se, pri izboru najbolje trećeplasirane reprezentaciju u kvalifikacijama, ne računaju bodovi sakupljeni u duelima s posljednjeplasiranim ekipama u grupi i zato je Turskoj, pored pobjede nad Islandom, potrebna i pobjeda Kazahstana, kako bi Latvija bila zadnja u grupi.

Poznato je i pet selekcija koje će se naći u dodatnim kvalifikacijama. To su: Ukrajina, Republika Irska, Slovenija, Švedska i Danska.

Sutra će biti poznate i preostale dvije reprezentacije koje će se direktno kvalifikovati, te tri selekcije koje će ići u Baraž.

Iz Grupe A već su se plasirali Češka i Island, dok se za treće mjesto bore Turska i Holandija. Turska ima dva boda više i sutra dočekuje Island, dok će Holandija ugostiti Češku.

U grupi B dalje idu Belgija i Vels, dok će reprezentacija BiH, koja je trenutno treća, pokušati zadržati tu poziciju. BiH za plasman u baraž treba bod ukoliko Belgija na svom terenu pobijedi Izrael. U slučaju da Izrael slavi u Belgiji, onda izabranici selektora Mehmeda Baždarevića moraju pobijediti, u kiparskoj prijestolnici.

U grupi H Italija je osigurala plasman. Norveška je trenutno druga i gostuje upravo protiv Italije, dok je Hrvatska trenutno trećeplasirana i ima dva boda manje od norveške. Vatreni gostuju na Malti.