Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traži ga u portugalu

“Pravi” Ronaldo želi kupiti još jedan fudbalski klub

ronaldo

Nekada jedan od najboljih napadača svijeta otkrio je i da želi kupiti još jedan klub u Portugalu

Ronaldo Nazario, bivši slavni brazilski fudbaler najavio je da je, iako je vlasnik 51 posto dionica španskog prvoligaša Valladolida, u potrazi za još jednim klubom koji želi kupiti i to u Portugalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je na konferenciji Web Summit u Lisabonu, koja je okupila kompanije koje oblikuju globalnu tehnološku industriju, objasnio zašto je odlučio kupiti 51 posto vlasničkog udjela u Valladolidu.

“Jednog dana bio sam u Rusiji i primio sam poziv od nekoga ko je povezan s Valladolidom. To je bilo ono što sam tražio, klub s velikom istorijom, sat i četrdeset minuta udaljen od Madrida. Drugi faktor je bila cijena. To je klub star 90 godina, s mnogo godina u prvoj diviziji, uz to jedini klub u gradu s 300.000 ljudi. Bila je to odlična prilika za mene i odlučio sam da uživam. Nikad nisam mislio da ću toliko patiti za vikend, ali dobro smo. Veoma sam zadovoljan klubom”, rekao je 43-godišnji Ronaldo.

Nekada jedan od najboljih napadača svijeta otkrio je i da želi kupiti još jedan klub u Portugalu.

“Tražio sam klub koji bih mogao kupiti. Već sam gledao u Engleskoj, u drugoj diviziji. Prvi je bio jako skup pa i drugi također. Gledao sam u Portugalu, ali još uvijek tražim”, naglasio je bivši brazilski reprezentativac.

Ronaldo je profesionalnu karijeru počeo 1993. godine u Cruzeiru, a završio 2011. u Corinthiansu. Osim za brazilske klubove, igrao je za evropske velikane PSV Eindhoven, Barcelonu, Inter, Real Madrid i Milan. Za reprezentaciju Brazila, s kojom je bio svjetski šampion 1994. i 2002. godine, odigrao je 98 utakmica i postigao 62 gola.