Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prcić: Čelnici Rennesa mi se neće svetiti zato što sam odbio produžiti

but_pcric_coontre_psg-3484801

Sanjin Prcić je uprkos porazu od PSG-a u utorak na utakmici polufinala Kupa Francuske mogao biti zadovoljan jer se na najbolji način vratio u tim, nakon što je zbog povrede odsustvovao skoro četiri mjeseca. Bh. reprezentativac bio je jedan od najboljih igrača Rennesa u porazu, a dobru igru začinio je i pogotkom u finišu utakmice.

– Razočarani smo jer smatramo da smo uz onakav pristup i igru mogli uraditi i nešto više. Postigli smo golove, bili smo blizu da izjednačimo, ali nažalost nismo uspjeli. Ipak, dobro je što će se pamtiti neke pozitivne stvari sa tog meča, rekao je dan kasnije u jednoj od izjava za francuske medije.

I kad je PSG vodio s 0:3, igrači Rennesa nisu se predavali.

– To je tako, a smatram i da je pozitivno to što smo pokazali karakter i vratili se rezultatski u meč. Važno je to i za narednu polusezonu u šampionatu Francuske, smatra Prcić.

Opisao je i pogodak koji je postigao, kazavši da u situacijama u kojim mu se lopta vraća, a nalazi se u zoni šuta nikad ne propušta uputiti udarac. Drugi dio sezone dočekuje u dobrom raspoloženju.

– I dok sam bio povrijeđen bio sam uz saigrače i stalno ih bodrio. Drugi dio će biti zanimljiv, a ja ću nastojati ispuniti ono što se od mene očekuje. Trudim se korektno raditi svoj posao i ne vjerujem da će mi se do ljeta svetiti čelnici kluba, zato što nisam produžio ugovor, rekao je Prcić.