Reprezentacija

pred meč s fincima

Prcić: Možemo igrati protiv svakoga, podrška publike će biti ključna

09/11/2021

Ističe da je reprezentacija Finska kvalitetna, ali da je BiH pokazala u dosadašnjim utakmicama da može dobro odigrati protiv svakog protivnika

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan se u Sarajevu priprema za posljednja dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Jedan od igrača na koje selektor Ivaylo Petev računa u ova dva meča je i Sanjin Prcić, veznjak francuskog prvoligaša Strasbourga, koji ističe da se dobro osjeća nakon što je u nedjelju odigrao svih 90 minuta za svoj klub protiv Nantesa.

– Sretan što sam došao na okupljanje, polako se pripremamo za dvije jako važne utakmice. Cilj je da se što bolje pripremimo za Finsku, znamo da će biti teška utakmica ali želimo iskoristiti ovih nekoliko dana da se na najbolji način spremimo i da dođemo do cilja – kazao je Prcić.

Ističe da je reprezentacija Finska kvalitetna, ali da je BiH pokazala u dosadašnjim utakmicama da može dobro odigrati protiv svakog protivnika.

– Finska ima kvalitetnu ekipu, ali i mi smo svjesni svojih kvaliteta, pokazali smo u dosadašnjem toku kvalifikacija da imamo kvalitet i da možemo igrati protiv svake ekipe. Sada je najvažnije da se pripremimo, da dobro uđemo u tu utakmicu i dođemo do rezultata koji će nam omogućiti da nastavimo trku za baraž – dodao je.

Podrška publike, kako kaže, mnogo im znači i sretni su što će “Bilino polje” biti ispunjeno.

– Njihovo navijanje i podrška će nam pomoći da dođemo do pozitivnog rezultata – rekao je Prcić.

Susret s Finskom na rasporedu je u subotu u 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.