Prcić: Ne pamtim rat u BiH, ali znam da se desilo veliko zlo

Djh4J79WsAIHbdl

Španski Lasprovincias jučer je objavio opširan razgovor sa Sanjinom Prcićem, novom zvijezdom Levantea i povratnikom u bh. reprezentaciju. Ovaj fudbaler sredine terena nastupio je u prvom kolu u pobjedi nad Betisom, a za svoj nastup dobio je pozitivne kritike. Priča je započela rečenicom o Sanjinovom ocu Safetu, koji je i sam nekad igrao fudbal u Bosni i Hercegovini, ali je bježeći od rata završio u Francuskoj. Tamo je dobio sina Sanjina. Prcić mlađi je u uvodu rekao da se u njegovoj porodici voli nogomet, te da su prvi dojmovi u Valenciji odlični.

– Sa saigračima i ljudima u klubu sam odmah našao zajednički jezik. Dobro smo se pripremili, a sada to trebamo potvrditi u prvenstvu, kazao je Prcić.

Cijelo vrijeme koje je proveo bez kluba trenirao je sa trenerom specijalistom. Kada je čuo za interes Levantea, dileme nije bilo.

– Znao sam da je to dobar klub i sredina u kojoj mogu napredovati. Dopao mi se klupski projekat. Ovdje mogu pronaći stabilnost i kontinuitet. Trener ima veoma važnu ulogu, motiviše nas i tjera na rad, kazao je.

Opisao je i bijeg roditelja iz Bosne i Hercegovine.

– Otac mi je rekao da je veliko zlo zadesilo moj narod i zemlju. Nisam tad bio rođen. On je kasnije uložio sve da bih ja uspio kao fudbaler, rekao je Sanjin Prcić.