Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prcić: Odlazak u Italiju bio je dobro iskustvo za mene

prcic

Sanjin Prcić nakon problema s minutažom u Rennesu i izgubljene godine u Italiji ponovo igra zapaženu ulogu u svom klubu.

Velike zasluge za to pripisao je današnjem treneru uz žal što se zbog povrede nije mogao odazvati selektoru Mehmedu Baždareviću za duel s Grčkom.

“Dolaskom Christiana Gourcuffa odlučio sam ostati u Rennesu iako sam tokom ljeta imao nekoliko odličnih ponuda. Pokušao sam biti na nivou i dobro se pripremiti za sezonu. Posebno važno je povjerenje od strane trenera“, rekao je Prcić za portal Fotball365france.com.
Rennes ove sezone igra vrlo dobro i zauzima poziciju u gornjem dijelu tabele.

“Što se tiče taktike mogu kazati da smo vrlo dobro organizovani. Svi znamo šta je naš posao na terenu, treninzi su zabavni, a rad na sticanju fizičke pripreme vrši se kroz rad s loptom, što je također plus za današnjeg trenera“, rekao je Prcić.

Bh. reprezentativac izlet u Italiju gdje je proveo prošlu sezonu igrajući za Torino i Perugiju smatra ozitivnim iskustvom.

“Odlazak u Italiju bio je dobro iskustvo za mene. Vratio sam se zreliji, spoznajući posve drugačije metode rada. I kada vam ne ide dobro možete ako ste pametni naučiti mnogo stvari za budućnost“, kazao je na kraju.