Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prcić otkrio zašto je išao u Italiju

stade-rennais-sanjin-prcic-au-son-du-pere_0

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanjin Prcić u opširnom razgovoru za portal Ouest-France.fr govorio je o epizodi u Italiji. Na odlazak iz Rennesa odlučio se jer je, kako je rekao, osjetio da kod bivšeg trenera Rennesa nije bio u planovima.

“Želio sam igrati. Ovaj sport vidim kao svoju strast. To vam mogu potvrditi članovi moje porodice. Često sam uz ekran i gledam utakmice. Gledao sam mnogo puta i Seriju A, i to je jedan od razloga zbog kojih sam otišao u Torino“, prisjetio se Prcić.

Priznao je da mu je problem predtavljalo to što ne zna Italijanski jezik.

“Dosta mi je pomagao Maksimović koji je često prevodio. Trener Ventura prvog dana sa mnom je obavio razgovor i rekao šta očekuje“, dodao je Sanjin.

Ipak u Torinu se nije naigrao, pa je potom otišao u Perugiju što se ispostavilo kao odličan potez.

“Tamo sam odmah postizao pogotke i postao sam omiljen. Zabio sam na velikom derbiju i navijači su me zavoljeli. Na kraju su pisali peticiju za moj ostanak“, govori Prcić.

Ponovio je da je imao težak put jer mu se u Rennesu u početku nije vjerovao. Ipak, dolazak trener Gourcuffa promijenio je sve. Njegova filozofija se svidjela Prciću koji je danas jedan od ključnih igrača u timu.