Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjednica trajala četiri sata

Predsjednik Drugostepene komisije NSBiH otkrio zašto nema odluke o licencama

zeljo_celik_2019-3

Odluka je da ćemo ponovo imati sjednicu u ponedjeljak od 12 sati i odnijeti konačne odluke.

Drugostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH danas nije objelodanila odluku o sudbini licence za evropske nastupe Željezničara, kao i licence za igranje u Premijer ligi BiH za Slobodu, Čelik i Krupu.

Predsjednik Drugostepene komisije Nogometnog saveza BiH za licenciranje, Miodrag Rosić otkrio je za Sportske.ba zašto je prekinuta današnja sjednica, te kada će biti održana nova.

– Sjednica je počela oko 11 sati i trajala je četiri sata. Nova će biti u ponedjeljak u 12 sati. Prekinuta je sjednica zbog nedostatka kvoruma. Nismo računali da će trajati ovoliko dugo. Ljudi su imali ranije preuzete obaveze i odlučili smo da prekinemo sjednicu, da ne bi radili u okrnjenom sastavu.

Odluka je da ćemo ponovo imati sjednicu u ponedjeljak od 12 sati i odnijeti konačne odluke. Imali su članovi određene satnice koje moraju ispoštovati i to su najavili prije sjednice. Mi imamo dovoljno vremena do donošenja konačne odluke tako da nismo htjeli da žurimo.

U ponedjeljak ćemo donijeti konačne odluke. Nikakav problem nije bilo, bilo kakve prirode, koji su mimo rada komisije, jednostavno došlo je do zamora, materijal je obiman. Hoćemo da prođemo detaljno kroz sve i da ne bi nekoga oštetili. To su razlozi zbog kojih je prekinuta sjednica. Ne bojimo se pritisaka, bilo ih je do sada, sigurno da će biti i od sada, ali mi moramo donijeti odluke hladne glave i nikakva greška se ne smije napraviti.

Da se ne bi donijela pogrešna odluka, da neko bude oštećen i u tom smijeru i na moj zahtjev smo odlučili da se sjednica pomjeri za ponedjeljak. Mi imamo pravilnike po kojima radimo i oni se ne mogu mijenjati. Sve stvari koje su relevantne uzećemo u obzir. Sve detaljno gledamo. Kada mi donesemo odluku ona je konačna i to niko ne može promijeniti i zato ne želimo da donesemo neku pogrešnu odluku – kazao je Rosić za Sportske.ba.