Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Rome bijesan: Svi se trebaju sramiti

roma

Roma je upala u duboku krizu. Potvrdio je to i poraz od Spezije u utorak i ispadanje iz domaćeg kupa. Ekipa je čak sedam utakmica u svim ntakmičenjima bez pobjede i jasno je da nešto treba mijenjati.

Rudi Garcia je i jutro nakon poraza ostao na klupi, ali italijanski mediji javljaju da bi vikend i utakmica s Genovom mogla odlučiti njegovu sudbinu.

“U prvom nam je poluvremenu nedostajalo pomalo od svega. Nismo riskirali, loptu smo slali samo pozadi. Na nama je da vratimo samopouzdanje, niko nam drugi ne može pomoći. Ono što se dogodilo sa Spezijom nam treba biti lekcija. Nedjeljna utakmica postaje ključna, moramo reagovati,” rekao je nakon poraza Rudi Garcia, a potom je dodao:

“Tri utakmice nismo primili pogodak, ali nešto nam nedostaje jer nam je teško zabiti. Ovo je trebala biti normalna pobjeda, ali smo umjesto toga utrčali u neuspjeh. Razgovarat ću s igračima i možda će me slušati, ali ne postoji opravdanje za poraz. Nema izlika, od tima iz Serie B se ne ispada, ali neću odustati, gurat ću ovu ekipu do smrti ako je potrebno.”

Predsjednik kluba James Pallotta nije krio razočarenje.

“Nikada nisam bio ovako ljut. Svi se trebaju sramiti. Ogorčen sam. Izvinjavam se navijačima,” prenosi Gazzetta riječi predsjednika Rome.