Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podgorica: Uhapšen Svetozar Marović

Svetozar-Marovic

Bivši predsjednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uhapšen je jutros prema nalogu specijalnog državnog tužioca, javlja Anadolu Agency (AA).

Marović, koji trenutno obavlja funkciju predsjednika političkog savjeta Demokratske partije socijalista, u podgoričko tužilaštvo priveden je jutros oko devet časova. U toku dana očekuje se saopštenje Uprave policije i državnog tužilaštva Crne Gore.

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić nagovijestio je ranije mogućnost hapšenja Marovića, ističući da je on “identifikovan šef organizovane kriminalne grupe u Budvi” i najavio da će uskoro istraga biti proširena na Marovića u slučajevima platoa na Jazu i TQ plaza.

Svi ključni akteri afera u Budvi priznali su da su krivi za višemilionsku štetu nastalu na račun Opštine Budva i države u nekoliko odvojenih postupaka. U pritvoru su već Marovićev sin Miloš, brat Dragan, strina Mirjana, a postupak se vodi i protiv njegove kćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović. Takođe, u pritvoru su i dva bivša gradonačelnika Budve Lazar Rađenović i Rajko Kuljača. Sumnja se da ja u ova dva slučaja Budva oštećena za oko 10 miliona eura.

Policija je 30. novembra podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića zbog sumnje daje član kriminalne grupe koja je tokom izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda nanijela štetu opštini od osam miliona eura. Krivičnom prijavom obuhvaćeno je još šest osoba i tri firme.