Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici Veleža nisu prisustvovali seminaru za licenciranje klubova

image-b49a931b4096797e6916babcb714d8c4c9a4987026906e50cf0de9a92ff294d9-V

Seminaru za licenciranje klubova BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2016./2017, održanom juče u hotelu „Park“ u Vogošći, nisu prisustvovali predstavnici FK Velež.

[yuzo_related]

Popularni „rođeni“ koji se nalaze u najtežoj finansijskoj, rezultatskoj i organizacionoj situaciji od osnivanja, propustili su seminar, a o sudbini kluba mnoge stvari mogle bi biti jasnije u narednim danima.

„Obrađene su teme u vezi ispunjavanja svih propisanih kriterija u postupku licenciranja klubova za sezonu 2016./2017. (zakonski, administrativni, infrastrukturni, finansijski i sportski kriteriji) i predstavljene izmjene i dopune u pravilnicima o licenciranju klubova N/FS BiH za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenjima u Premijer ligi BiH za sezonu 2016./2017.“, istakli su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na seminaru prilikom prezentiranja sportskog kriterija za licenciranje klubova, održana je i radionica sa prisutnim rukovodiocima omladinskih pogona klubova Premijer lige BiH. Zadaci i ciljevi radionice bili su usmjereni pravilnom provođenju, kao i primjeni svih elemenata pravilnika o licenciranju klubova koji se tiču sportskog kriterija. Naglašena je potrebna permanentnog praćenja svih savremenih oblika rada sa omladinskim selekcijama u cilju proširenja baze mladih igrača u klubovima Premijer lige, a prema standardima UEFA-e.

Na završetku seminara predstavnicima klubova je skrenuta pažnja na važnost praćenja i poštovanja svih predviđenih rokova iz pravilnika o licenciranju za narednu takmičarsku sezonu koja će brojati 12 klubova.

„Stoga je potrebno provesti sve potrebne radnje u skladu sa pravilnikom, kako bi klubovi imali dovoljno vremena za pripremu i dostavu dokumentacije u skladu sa aktivnostima“, naglasili su u N/FS BiH.