Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kup bih

Prekinuta utakmica Široki – Sarajevo na Pecari

prekid

Utakmica je prekinuta zbog ubacivanja predmeta u teren

Završena je utakmica na Pecari, Široki je pobjedom 3.2 osigurao prolaz u četvrfinale Kup BiH.

Umalo tučnjava u 85. minutu, došlo je do velike gužve u kojoj su učestvovali skoro svi igrači obje ekipe.

Nakon gužve, Široki je ostao s igračem manje jer je Mujić isključio Franjića. Žuti karton dobio je igrač Sarajeva Hodžić.


20:24… Nakon skoro pola sata prekida, nastavljena je utakmica na Pecari, uz upozorenje navijačima na sjevernoj tribine da će meč biti potpuno prekinut i registrovan 0:3 u slučaju da bilo kakav predmet do kraja susreta bude ubačen u teren.

Utakmica nije kako treba ni počela, a Široki je maestralnim golom Enina u 76. minutu ponovo okrenuo rezultat za vodstvo domaćina 3:2.


Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva u okviru /8 finala Kup BiH prekinuta je u 75. minutu nakon što su domaći izjednačili na 2:2.

Utakmica je prekinuta zbog ubacivanja predmeta u teren, a glavni sudac Elvis Mujić povukao je obje ekipe u svlačionicu. Domaći navijači su nakon gola zasuli teren tvrdim predmetima, a pogođen je strijelac gola Hebibović.

Jake policijske snage osiguravaju utakmicu, čak iz tri kantona su angažovane policijske jedinice.

Inače, bio je to drugi prekid susreta na Pecari. Prvi put utakmica je nakratko prekinuta nakon što je Hebibović u 59. minutu pogodio za potpuno preokret i vodstvo Sarajeva 2:1. Nakon Hebibovićevog gola zapaljen je veliki broj baklji na tribinama.

Navijači Širokog su na tribinama razvili i transparent posvećen ubistvu navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića prije 10 godine u blizini stadiona Pecara. Na tom je transparentu pisalo:

“Lažni iskazi i huškanje ‘raje’ 10 godina poslije još traje. Tražite istinu, a ona se oduvijek zna, naša je dužnost braniti ove ljude i grad”, pisalo je u poruci Škripara.

Široki je poveo golom Jovića u 31. minutu, ali je Šabanović uspio izjednačiti već u 37. minutu. Hebibović u 59. pogađa za 1:2 na semaforu, a Kovačić je pogodio u 74. minutu za 2:2.

Ranije je završeno sedam susreta 1/8 finala, ekipe Zrinjskog, Tuzla Cityja, Borca, Olimpika, Goška, Rudara iz Kaknja i Željezničara plasirale u četvrtfinale nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine.