Festival ženske košarke

Čelik obilježava 10. godišnjicu smrti košarkašice Amne Fazlić

celik zkk

Na večerašnjoj pres-konferenciji predstavljena je i nova trenerica Aida Kalušić, koja je ove godine okončala igračku karijeru

Ženski košarkaški klub Čelik i ove će godine Festivalom ženske košarke “Amna Fazlić” u subotu, 5. oktobra obilježiti 10. godišnjicu smrti svoje mlade zeničke košarkašice.

Nekadašnja juniorska bh. reprezentativka Amna Fazlić preminula je od posljedica udara voza 29. marta 2009. godine. Čelik će godišnjicu njene smrti, u nedostatku novca za seniorski turnir, obilježiti revijalnom utakmicom Čelika i Play-Offa (18.00 sati), a turnir, koji počinje u 12.00 sati, igrat će kadetske selekcije sarajevskog Play-Off, Starsa iz Fojnica, Viteza i Berseluma iz Turbeta.

Na večerašnjoj pres-konferenciji predstavljena je i nova trenerica Aida Kalušić, koja je ove godine okončala igračku karijeru.

– Odluku da budem trener nisam donijela preko noći. Posljednjih sam sezona razmišljala o tome. Košarka mi je pružila lijepe trenutke, pogotovo ovdje u Čeliku pa je ovo prilika da se odužim svom klubu – kazala je Aida Kalušić, koja je i ponikla u Čeliku, a prošle je godine u ulozi trenerice pomogla ekipi da se vrati u elitni razred bh. košarke.

Kalušić ističe da može biti zadovoljna pripremnim periodom, mada su imali nekih povreda, a Nedžla Kovačević zbog povrede ramena neće igrati ni nekoliko uvodnih utakmica u Prvenstvu BiH.

– Prvenstveno se, za narednu seznu, baziramo na razvoju mlađih igračica. Rezultat i plasman nije nam neki prioritet, ali ćemo se truditi da mlađe igračice, uz nekoliko iskusnijih, budu još bolje.

Kapitenica Anida Čorović, koja je jedna od rijetkih iskusnih igračica u timu, ističe da je atmosfera odlična.

– Naš je tim poprilično neizmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Svi se nastoje dokazati novoj trenerici za svoje mjesto i ulogu u timu. Očekivanja su kao i prošle godine, da osiguramo opstanak. Veliki dio našeg tima čine juniorke, ali vjerujem da uz stečeno iskustvo mladih igračica, nas iskusnijih te stručnost naše trenerice, možemo biti i bolji nego prošle sezone – istakla je Čorović.

Subotnja utakmica bit će i prva provjera za košarkašice Čelika u sklopu priprema za novu sezonu.