Preko 40 navijača povrijeđeno u sukobima pred finale Kupa Grčke

GRCKA

Grčka policija saopštila je da je u subotu najmanje deset osoba, od kojih dvije u teškom stanju, odvedeno u bolnicu, nakon što su povrijeđeni u sukobima navijača solunskog PAOK-a i atinskog AEK-a pred utakmicu finala Kupa Grčke u Volosu, javlja Anadolu Agency (AA).

Još četrdesetak navijača je dobilo medicinsku pomoć na licu mjesta. Nekima su zašivene rane, ali su prisustvovali finalnom ogledu.

Sukob je počeo kada su se navijači PAOK-a i AEK-a, koji su trebali biti odvojeni, susreli na pješačkom mostu ispred stadiona koji policija nije obezbijedila. Došlo je do žestoke tuče koja je trajala oko pola sata, dok policija nije intervenisala šok bombama i suzavcem.

Iz policije kažu da je jedan od teško povrijeđenih navijača zadobio ubodnu ranu nožem, dok je drugi pretrpio veliki broj udaraca u glavu.

Inače, finalna utakmica je završena pobjedom PAOK-a rezultatom 2:1. Strijelci za solunski klub bili su Diego Biseswar u 24. i Pedro Henrique u 81. minuti, dok je jedini pogodak za AEK bio djelo Lazarosa Christodoulopoulosa u 26. minuti.

Gojko Cimirot sa PAOK-om osvojio Kup Grčke

Utakmica finala Kupa Grčke bila je ujedno i ogled bh. reprezentativaca Gojka Cimirota (PAOK) se jedne i Ognjena Vranješa (AEK) s druge strane. Cimirot je igrao do 86. minute, dok je Vranješ odigrao cijeli susret.