Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH: Dragan Petrović sudi derbi Sarajevo – Zrinjski

zrinjski sarajevo111

Dragan Petrović iz Banja Luke sudit će derbi utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između fudbalera Sarajeva i Zrinjskog, saopšteno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

U meču koji će biti odigran u nedjelju, 23. jula, sa početkom u 19 sati na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” Petroviću će na aut linijama asistirati Sreten Udovičić iz Prijedora i Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti arbitar u duelu trećeplasirane ekipe iz prošle sezone i aktuelnog bh. prvaka bit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, peti je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, a šesti Zoran Grbić iz Prijedora. Za delegata utakmice određen je Mirko Milošević iz Zvornika, posmatrača suđenja Dragan Prtvar iz Istočnog Sarajeva, te oficira za sigurnost Novak Damjanović iz Banja Luke, javlja Anadolu Agency (AA).

Dva susreta prvog kola Premijer lige BiH igrat će se u subotu, 22. jula, tri dan kasnije, dok će u ponedjeljak snage odmjeriti Željezničar, koji večeras u Švedskoj protiv AIK-a igra revanš drugog pretkola UEFA Evropa lige, i GOŠK iz Gabele.

PAROVI, SATNICA I SUDIJE

subota, 22. jula

BIJELJINA: Radnik – Krupa (Admir Šehović – Sarajevo) (17 sati)

DOBOJ KAKANJ: Mladost – Vitez (sudija: Zoran Soknić – Istočno Sarajevo) (17.30)

nedjelja, 23. jula

SARAJEVO: Sarajevo – Zrinjski (Dragan Petrović – Banja Luka) (19)

BANJA LUKA: Borac – Čelik (Adis Mulahasanović – Sarajevo) (19.30)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Sloboda (Ermin Sivac – Zenica) (21)

ponedjeljak, 24. jula

SARAJEVO: Željezničar – GOŠK (Elvis Mujić – Banovići) (20.30)