Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preokret Željezničara, pobjede Sarajeva i Borca

fk zeljeznicar
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

U 18. kolu PLBiH pobjede su danas upisale ekipe Željezničara, Sarajeva i Borca dok su Mladost i Krupa podijelili bodove.

Željezničar je na domaćem terenuo slavio nakon preokreta protiv Radnika iz Bijeljine. Naime, gosti su nakon prvog poluvremena vodili 2:0 golovima Hadžića i Okića. Međutim, domaći su ipak u nastavku došli do potpunog preokreta i trijumfa. Kajkut i Graovac su u prvih 15-ak minuta drugog dijela igre svojim golovima donijeli poravnanje rezultata. Šerbečić je u šesnaestercu u 69. minuti srušio Ramovića i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a siguran sa bijele tačke bio je Zakarić za konačnih 3:2.

Sarajevo je u Vitezu upisalo uvjerljivu pobjedu 3:0. Dva puta precizan je bio Ahmetović, a jednom Bekić.

Borac je sa 2:1 savladao Široki Brijeg. U 40. minuti Galešić je odlično šutirao i doveo Borac u vodstvo od 1:0. Nastavak duela sjajno otvaraju gosti koji u 48. minuti poravnavaju na 1:1, strijelac je bio Wagner. U 90. minuti šok za goste. Nakon vrlo dobre akcije domaćih, zatresla se mreža Širokog Brijega za konačnih 2:1, nakon autogola Barišića.

Mladost i Krupa odigrali su neriješeno 1:1. Gosti su poveli autogolom Metalsija, da bi Mladost u posljednjim minutama utakmice izjednačila preko Mišića.