Prevljak: Ni u Austriji bez Halida Bešlića, nedostaju i ćevapi

scrrb5_732a6_f_1280x720

Smail Prevljak je hit Red Bull Salzburga. Nakon sezone koju je proveo na posudbi u Mattersburgu u kojoj je postigao 16 golova, nastavio je pogađati i u Salzburgu. Na šest mečeva postigao je četiri gola, a usporila ga je tek lakša povreda koju je doživio na jednoj od utakmica.

– Ponovo sam u formi i treniram punim intezitetom. Povrede su sastavni dio nogometa i sve ovo je za očekivati u karijeri jednog nogometaša. Razočarenje nije veliko, rekao je Prevljak za austrijski Kosmo.

Upitan da li se u budućnosti vidi najboljim strijelcem Bundeslige, potencijalni reprezentativac BiH rekao je da će se truditi zabijati i da je do povrede bio na pravom putu ka zlatnoj kopački. Ispričao je i kako mu se život promijenio od odlaska iz domovine, a rekao je i da Salzburg u Evropskoj ligi i ove godine može otići daleko.

– Iskreno, nije bilo lako igrati u BiH. Uvjeti i infrastruktura su lošiji nego u Austriji. Naravno, uspomene su žive. Mnogo mi je pomogao privatni trener Sadik Fejzić iz Hadžića, koji je unaprijedio moje tehničke mogućnosti, dodao je.

Uslijedilo je pitanje bez čega ne može u Salzburgu.

– Bez Halida Bešlića! Bez njega ni ovdje ništa ne funkcioniše. Nažalost u Salzburgu nema ćevapa kao u Sarajevu, požalio se bh. as.