BiH

Na GP Velika Kladuša – Maljevac i dalje obustavljen saobraćaj

26/10/2018

Na GP Velika Kladuša – Maljevac zbog okupljanja migranata i dalje je obustavljen saobraćaj.

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, dok je zbog tehničkih problema trenutno obustavljen saobraćaj teretnih vozila na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle, a izdvajaju se putevi uz Drinu i Lašvu.

Zbog radova na redovnom održavanju elektrodistributivnih objekata, danas od 09.00 do 15.00 sati bez električne energije ostat će tunel Crnaja kod Ostrošca na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica. Mole se vozači da na toj lokaciji voze opreznije i smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.