Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijem za kadetske reprezentativce i polaznike Akademije FK Sarajevo

prijem-u-prostorijama-kluba-za-kadetske-reprezentativce-i-polaznike-akademije-fk-sarajevo

U svečanom salonu “Svetozar Vujović”, u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, upriličen je prijem od strane rukovodstva Fudbalskog kluba Sarajevo mladim kadetskim reprezentativcima naše države i polaznicima Akademije FK Sarajevo, koji su odigrali ključnu ulogu u plasmanu pomenute reprezentativne selekcije na prvo, historijsko Evropsko prvenstvo.

Nedim Hadžić, Ergin Mehuljić, Rijad Sadiku, Šekvija Resić i Demirel Veladžić bili su od velikog značaja U-17 reprezentaciji, koja je u elitnom krugu kvalifikacija izborila plasman za završnicu prvenstva. Svojim golovima protiv Italije i Rusije Nedim Hadžić je napravio veliki doprinos u plasmanu kadeta, dok je Ševkija Resić svojim golom protiv Gruzije, te uspješnom asistencijom u posljednjoj utakmici pokazao da je sa pravom obukao dres reprezentacije.

Svoje ofanzivne zadatke odlično je obavio i Ergin Mehuljić, a uspjeh kadeta ne bi bio moguć bez odličnog pregleda i dodavanja Demirela Veladžića i sjajnog defanzivnog nastupa najmlađeg i najstandardnijeg člana reprezentacije, Rijada Sadikua.

“Ovi dječaci su ponos našeg kluba i grada. Donijeli su veliku radost našoj državi i oni predstavlju uspješan rad Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Očekujemo da ćemo i u budućnosti u Akademiji stvarati igrače koji će biti prvotimci kluba i sa uspjehom nositi dres sa državnim grbom”, kazao je Edis Kusturica, Predsjednik FK Sarajevo.

Ispred naših kadeta, mladi prvotimac Bordo kluba i jedan od najmlađih strijelaca u historiji FK Sarajevo, Demirel Veladžić, istakao je svoju zahvalnost zbog lijepog prijema od strane rukovodstva kluba.

“Hvala klubu na ukazanoj podršci. Zaista, sretni smo zbog ovog prijema i motivacija je za nas još veća, kada osjetimo da čitav klub diše istim plučima. Uspjeh u reprezentativnom dresu je nešto zbog čega smo svi ponosni i čast je bilo igrati u kvalifikacijama. Nadamo se da ćemo i na Evropskom prvenstvu opravdati povjerenje i ostvariti dobar rezultat”, kazao je Veladžić, dodavši:

_MG_9364

“Ovaj uspjeh u reprezentativnom dresu ne bismo mogli napraviti da nije Akademije FK Sarajevo. Treninzi su odlični i svi uslovi koji su nam omogućeni su zaista sjajni. Sve je podređeno našem radu i razvoju i lijepo je biti član Akademije i FK Sarajevo.”

Pored uspjeha u reprezentativnom dresu, naši kadeti igraju i sjajno za U-17 selekciju Akademije FK Sarajevo, koja je poslije 18 odigranih utakmica prvoplasirana ekipa ligaške tabele sa 47 osvjenih bodova uz gol razliku 66:7.

Čestitamo Nedimu, Erginu, Rijadu, Ševkiji i Demirelu na sjajnom uspjehu u reprezentativnom dresu, te njima i njihovim kolegama želimo puno sreće na predstojećem Evropskom prvenstvu i u ligaškim utakmicama Akademije FK Sarajevo.