Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Princ o kralju: Ronaldinho je najveći!

ronaldinho

Kanarska Ostrva otvorenih usta gledaju u Kevina Princa Boatenga, a on isto tako gleda u – Ronaldinha.

Aktuelni napadač Las Palmasa prisjetio se trenutaka provedenih sa slavnim Brazilcem u Milanu, uvjeravajući da od njega boljeg nema.

„Ronaldinho je najbolji fudbaler sa kojim sam igrao“, precizirao je Boateng.

Tvrdnju je potkrijepio primjerima.

„Kad je potpisao za Milan nije više bio Ronaldinho u svom najboljem izdanju, ali kad je htio pokazivao nam je trikove sa loptom tako vješto da je to bilo impresivno. U takvim trenucima shvatite da je Ronaldinho, zapravo, najbolji fudbaler planete, iznad Zidana, Pelea ili Maradone“.

ronaldinho-boateng

Konkretno…

„Kad bismo na treningu igrali „šest na šest“, a pritom se desi da ste u ekipi sa Rokijem, znali ste odmah da ćete na kraju pobijediti. Ponekad bi se dešavalo da poslije treninga sjedne na travu i deset minuta žonglira loptu crtajući njome brojeve u vazduhu. Svi smo se pitali kako je moguće da u tijelu od 180 centimetara ima toliko talenta. Nevjerovatno“.

ronaldinho

Još malo o naravi nekadašnje „desetke“ Barcelone.

„Kad ne bi izlazio i kad bi se dobro odmorio, došao bi na trening i rekao jednom od nas: „danas ću tebi da probacim loptu kroz noge“. Tako je i bilo. Dalje, znao je da pogodi prečku uzastopno koliko god bi htio puta. Znao je da „vrti“ loptu na način na koji ne možete ni da zamislite. Nemoguće je danas naći fudbalera takvog talenta“.

Za kraj, Kevin Prince Boateng je ocijenio da je njegov rođeni brat Jerome, sada prvotimac Bayerna, u vrhu najboljih planetarnih štopera:

„On je među tri najjača defanzivca na svijetu. Sigurno. Thiago Silva i on su najjači“.