Fudbal

Bihać

Pripremni dvomeč futsal reprezentacija BiH i Sjeverne Makedonije

24/09/2019

Vrlo važan dvomeč za obje selekcije, pogotovo jer nas ubrzo čekaju vrlo jaki kvalifikacijski turniri za Svjetsko prvenstvo

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine u Bihaću će ugostiti nacionalnu selekciju Sjeverne Makedonije, s kojom će u okviru priprema pred kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo igrati prijateljski dvomeč. Utakmice su na rasporedu večeras u 20 i sutra u 17 sati u Sportskoj dvorani “Luke”.

– Priželjkivali smo povratak u Bihać, jer smo ovdje prije sedam godina igrali protiv Hrvatske i zaista imamo najljepše uspomene. Nadam se da će kao i tada biti puna dvorana i da ćemo mi biti pravi. S obzirom na to da protiv Sjeverne Makedonije imamo negativan omjer, u predstojećem dvomeču ćemo sigurno imati motiv više – rekao je kapiten futsal reprezentacije BiH Anel Radmilović.

Selektori obje selekcije najavili su kako će priliku dobiti širi rosteri igrača, s obzirom na to da ih već narednog mjeseca očekuju kvalifikacijski turniri u Hrvatskoj, odnosno Sjevernoj Makedoniji.

– Vrlo važan dvomeč za obje selekcije, pogotovo jer nas ubrzo čekaju vrlo jaki kvalifikacijski turniri za Svjetsko prvenstvo. Iskoristit ćemo ovu priliku za uigravanje i provjeru forme igrača, međutim sigurno da ćemo pokušati i upisati pobjede. Imam skoro sve igrače na raspolaganju, pa se nadam da ćemo opravdati očekivanja naših navijača – riječi su selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Ive Kreze.

Nacionalni tim Sjeverne Makedonije je u Bihać doputovao bez četiri povrijeđena igrača, koji će propustiti i predstojeće kvalifikacije.

– Imamo određenih problema, međutim i dalje mislim da posjedujemo zavidnu kvalitetu. Utakmice u Bihaću će nam dobro doći i dočekujemo ih s optimizmom. Siguran sam kako će publika uživati u odličnom futsalu, a da ćemo kolega i ja uspjeti uigrati timove za naredne obaveze – kazao je selektor futsal selekcije Sjeverne Makedonije Ivan Božović.

Bosna i Hercegovina će se već narednog mjeseca za plasman na smotru najboljih nacionalnih timova na svijetu, nadmetati sa domaćinom turnira Hrvatskom, te Rusijom i Švedskom.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.