Uhapšen osumnjičeni (28) za nerede u Saint-Etiennu

neredi

Nakon dovršenog višednevnog kriminalističkog istraživanja, šibenski policajci pritvorili su 28-godišnjeg mladića s područja Šibenika, kojeg sumnjiče za izazivanje nereda na stadionu u Saint-Etiennu u Francuskoj, za vrijeme odigravanja utakmice 2. kola grupe D između Hrvatske i Češke (2:2).

U saopćenju PU Šibensko-kninske se navodi da je ovaj 28-godišnjak sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir tijekom utakmice, te da je poticao i druge hrvatske navijače iz grupe na nasilje.

Tako stoji u ovom službenom policijskom saopćenju. Premda nam Marica Kosorglasnogovornica šibenske policije, to nije željela potvrditi, već je kazala da se mora držati ovako sročenog saopćenja, Jutarnji list neslužbeno doznaje da je riječ o mladiću iz grupe hrvatskih ‘navijača’ koji su pred kraj utakmice Hrvatska – Češka pri rezultatu 2:1 za Vatrene, na travnjak ubacile na desetke bengalki i topovski udar s namjerom da izazovu prekid utakmice.

Inače, protiv 28-godišnjaka, koji je, prema neslužbenih informacijama pripadnik navijačke grupe Torcida, šibenska Policija podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.