Prljača: Utakmica protiv Slavije je najbitnija u ovom trenutku

IMG_1265-696×464

Fudbaleri Olimpica počinju proljetni dio Premijer lige BiH utakmicom protiv Slavije u Lukavici.

Šef stručnog štaba ”Vukova” Edin Prljača zadovoljan je igračkim kadrom s kojim će Olimpic do kraja sezone pokušati izboriti opstanak u društvu najboljih, saopćeno je iz FK Olimpic.

– Dosta igrača je napustilo klub jer se nisu uklapali u viziju kluba za naredni period. U klub je stiglo dosta novih igrača i moram reći da sam zadovoljan kadrom kojim trenutno raspolažem. Uradili smo sve što smo zacrtali na početku priprema i sada nam preostaje da vidimo kako će to izgledati na terenu – rekao je Prljača.

Osvrnuo se i na generalnu probu protiv Zrinjskog u kojoj je njegov tim poražen s 4:0, te nadolazećem duelu protiv Slavije.

– U utakmici protiv Zrinjskog neki igrači su sami sebe izbacili iz prvog sastava. Svojim odnosom i nezalaganjem, jednostavno su precrtali sve ono dobro što su uradili tokom proteklog perioda. Utakmica sa Slavijom je najbitnija u ovom trenutku. Želimo dobrim rezultatom otvoriti polusezonu i pokušati što prije preći iznad crte koja garantuje opstanak u Premijer ligi BiH – zaključio je Prljača.

Utakmica između Slavije i Olimpica će biti odigrana u nedjelju, 28. februara u 14.30 sati u Lukavici.