premijer liga bih

Problemi s travnjakom na Koševu, oglasila se direktorica kluba

travnjak

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović tvrdi da klub još uvijek ne zna kada i kako će se ovaj problem riješiti

Skoro osam mjeseci od početka radova na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase posao još nije završen, a čini se da FK Sarajevo još neko vrijeme neće moći zaigrati na svom stadionu.

Nakon što su se jučer pojavile informacije o zaustavljanju radova na prošivanju hibrida, danas sa Koševa stižu nove, koje govore o tome da mašina radi, ali samo na jednom, manjem dijelu terena, ispred sjeverne tribine.

Veći dio terena je suviše tvrd kako bi igle koje prošivaju hibrid mogle prodrijeti dovoljno duboko kako bi posao uradile kako treba. Upitno je i koliko je posao dobro urađen prije postavljanja travnjaka, budući da se na jednoj od fotografija vidi da trava gotovo nikako nije pustila korijen, koji bi morao biti duži od deset centimetara.

Direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović tvrdi da klub još uvijek ne zna kada i kako će se ovaj problem riješiti.

“Cijeli dan smo u kontaktu sa ljudima iz Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, Općine Centar i izvođačima radova. Oni tvrde da je problem što je podloga pretvrda za prošivanje, te su pristupili nečemu što se zove vert drain tehnika, međutim ni to nije riješilo problem. FK Sarajevo sada čeka povratnu informaciju o tome kako dalje pristupiti rješavanju problema”, rekla je direktorica Alimanović za N1.

Podsjećanja radi, radovi na terenu stadiona Asim Ferhatović – Hase počeli su 9. avgusta prošle godine.