Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vječiti derbi

Projektil Hiroša i dva gola junaka Galića: Željo razbio Sarajevo na Grbavici

zeljeznicar sarajevo derbi
FOTO: Screenshot

U drugom dijelu zablistao je Galić. Dva puta se pojavio niotkuda na desnoj strani i dotukao rivale s Koševa

Željezničar je u velikom stilu prekinuo crnu seriju koja je trajala od 13. kola. Tada su Plavi posljednji put pobijedili ove sezone u Premijer ligi prije večerašnjeg gradskog derbija protiv Sarajeva.

Sarajevski gradski derbi, 151. po redu završen je ubjedljivim trijumfom Želje.

Hiroš uhvatio Ilieva na spavanju

Hiroš je načeo goste s Koševa u 12. minutu. Potegao je iz slobodnjaka sa nekih 35. metara i iznenadio Ilijeva.

Bio je to i rezultat prvog dijela. Sarajevo je u tom dijelu meča uputilo tek jedan udarac ka golu domaćina.

U drugom dijelu zablistao je Galić. Dva puta se pojavio niotkuda na desnoj strani i dotukao rivale s Koševa. Prvo je Galić pogodio u 58. minutu, a potom i u 69. za, ispostavilo se, konačnih 3:0.

Crveni karton za Ilieva

Treba spomenuti da je Sarajevo meč završilo s 10 igrača u polju, nakon što je nervozni Ilijev u sudijskoj nadoknadi dobio crveni karton. Iliev je bez potrebe udario jednog igrača Želje i zaradio isključenje.

Sve je “zakuhao” Dženan Haračić koji je laktom ušao u jedan vazdušni duel. Golmana Sarajeva je dotrčao i napravio haos. Iliev je u svoj toj gužvi igrača Željezničara Cavnića udario šakom, a sudija Ermin Sivac je sačekao da se situacija smiri i onda počeo dijeliti kartone.

Na kraju je sudija iz Zenice pokazao ukupno sedam žutih kartona i to Selimoviću, Kariću, Galiću, Ovčini i Krpiću (Željezničar) te Čatakoviću i Soldi (Sarajevo). Oliveira je stao na gol umjesto isključenog Ilieav, ali se rezultat nije mijenjao.

Željo pobjegao iz opasne zone

Željezničar se pobjedom izvukao iz opasne zone, sada imaju 23 boda, dok je Sarajevo ostalo na 33 boda. Bio je ovo treći vezani poraz Sarajeva u proljetnom dijelu sezone. U narednom kolu Željo ide u goste Zvijezdi 09, dok Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Igmana.

tabela