Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Promocija knjige Vlatka Glavaša 24. jula: “Kapiten jednog teškog vremena”

vlatko glavas

U Bugojnu 24. jula ove godine održat će promocija knjige „Kapiten jednog teškog vremena“, autora Vlatka Glavaša, prvog kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Herecgovine, kao i nekadašnjeg dugogodišnjeg trenera u stručnom štabu bh. nacionalnog tima.

Manifestacija će se održati na stadionu „Mladost“ u Bugojnu u nedjelju, 24. jula, od 20 sati pod motom „Bez rezervne domovine! Od početka uz BiH!“

„Sadržaj knjige posvećen je jednom teškom vremenu kada su se naša država i reprezentacija stvarale. Teških vremena kroz koje smo prolazili i u fudbalu. Sve je u njoj, od rođenja, početka moje karijere, pa do oproštaja u utakmici sa reprezentacijom svijeta u Sarajevu. Knjiga je autobiografska, uz mnoštvo slika iz tog, teškog vremena što je činilo jedan život. Promocija knjige ‘Kapiten jednog teškog vremena’ održat će se u sklopu proslave 70. godišnjice postojanja NK Iskra. Nisam slao pozivnice, jednostavno pozvani su svi i očekujemo puno ljudi na promociji“, istakao je za Anadolu Agency (AA) Glavaš, dodavši:

„Osim promocije knjige, 24. jula u Bugojnu bit će odigrana i utakmica humanih zvijezda u kojoj će nastupiti naši mnogi nekadašnji proslavljeni fudbaleri poput Vedina Musića, Elvira Bolića, Nermina Šabić, Mirze Varešanovića…, pojedini uvaženi bh. sportski novinari, i drugi“.