Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za Emilianom Salom

Pronađeni dijelovi aviona u kojem je nestao nogometaš?

sala

Salina porodica molila ih je da nastave potragu nadajući se da je živ

Britanska agencija za civilno vazduhoplovstvo objavila je da su na plaži na sjeverozapadu Francuske nađeni dijelovi sjedala za koje se vjeruje da pripadaju avionu u kojem su prošlog ponedjeljka nestali pilot i Cardiffov nogometaš Emiliano Sala.

Mali avion Piper PA-46, kojim se Sala vraćao iz Nantesa sa oproštaja od bivših saigrača, nestao je po lošem vremenu prošlog ponedjeljka navečer kraj otočića Alderney u Engleskom zaljevu. Spasilačke službe pretražile su more, ali su odustale nakon tri dana smatravši da su više ne postoje šanse za preživljavanje.

Salina porodica molila ih je da nastave potragu nadajući se da je živ, a nakon što su preko internetske kampanje prikupili 300.000 eura za privatnu potragu najavili su novu akciju ovog vikenda.

“Svi brodovi koji prolaze tim područjem obavješteni su da obrate pažnju na bilo kakve plutajuće predmete i da nas odmah obavijeste”, poručila je policija susjednog otoga Guernsey nakon što je potraga prekinuta.

Više od sedam dana nije bilo ni traga avionu da bi u ponedjeljak na plaži kod gradića Surtainville 60 kilometara zapadno od Caena isplivali dijelovi sjedala.

Predmeti su nađeni u kratkom vremenskom razmaku i prvim pregledom utvrđeno je da vrlo vjerovatno pripadaju nestaloj letjelici”, objavila je danas britanska agencija za civilno vazduhoplovstvo.

Agencija je poručila da pokreće vlastitu potragu za avionom na morskom dnu i da će sarađivati s paralelnom privatnom istragom koju je pokrenula Salina porodica.

Emiliano Sala prešao je u Cardiff iz Nantesa za rekordnih 17 miliona eura samo tri dana prije nestanka.