Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši selektor BiH

Prosinečki odgovorio na prozivke Medunjanina: Ko je taj?

prosinecki-medunjanin

“I kod Prosinečkog je tako bilo, na turneji u Americi se derao na igrače, a kad su došli oni iskusniji, onda je šutio. Polovini igrača nije znao ni imena”, kazao je Medunjanin

Prošle je sedmice regijom odjeknula izjava Harisa Medunjanina, bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, o tome da Robert Prosinečki nije ni znao imena svojih igrača.

“Safet Sušić je došao na pripreme i rekao da već zna ko će mu igrati. Kakva je to poruka onima koji mu se žele dokazati na treninzima? Mehmedu Baždareviću sam u lice rekao da se boji svakog. Molio je mene da idem na turneju u Japan, a druge igrače nije smio ni pitati. I kod Prosinečkog je tako bilo, na turneji u Americi se derao na igrače, a kad su došli oni iskusniji, onda je šutio. Polovini igrača nije znao ni imena”, ispričao je vezni igrač koji se od reprezentacije oprostio u martu 2017. godine, dva mjeseca nakon dolaska Prosinečkog na klupu.

Oglasio se potom i Prosinečki.

“Je li? Pa ja ne znam ni ko je on! Doista, ko je taj? Ma dajte, molim vas”, rekao je za Sportske novosti.

Legendarni Žuti trenutno vodi turski Kayserispor, a pojavile su se i glasine kako bi uskoro mogao preuzeti reprezentaciju Azerbejdžana koju je ranije vodio.