Fudbal

selektor bih

Prosinečki: Raduje me što će Džeko preći u Inter

24/07/2019

Italijanskim medijima Prosinečki je otkrio da je već s Džekom razgovarao o prelasku u Inter.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, govorio je za italijanske medije o transferu Edina Džeke iz Rome u Inter.

Prosinečki je istakao da se raduje što će Džeko preći u Inter za kojeg je istakao da ima veće šanse za osvajanje trofeja u odnosu na Romu.

“Za mene, Džeko je jedan od najboljih napadača svijeta. Zaista mi je drago što odlazi u klub gdje će imati veće šanse da osvaja titule. Inter je veliki klub, sa trenerom kao što je Antonio Conte. Džeko je jedan od najboljih napadača sa kojim sam radio i to nije samo zbog toga što ja treniram BiH, već sam i ranije mislio tako. Napravio je velike stvari, gdje god da je igrao, od Wolfsburga do Rome, pa i Manchester Cityja, postigavši veliki broj golova i pokazujući klasu u napadu”, istakao je Prosinečki u intervjuu za Passioneinter.com.

Italijanskim medijima Prosinečki je otkrio da je već s Džekom razgovarao o prelasku u Inter.

“Pričali smo o tome više puta. Čak smo i nedavno govorili o prelasku u Inter. Uz dužno poštovanje prema Romi koja je veliki klub, sada ima veće šanse da osvaja trofeje i postiže više golova. Još uvijek nije previše star, ima pred sobom dvije ili tri godine da igra na najvišem mogućem nivou. Čak mi je i Conte potvrdio da želi Džeku za napadača i očekujem velike uspjehe u Interu”, rekao je Žuti i objasnio šta Džeko misli o transferu.

“On to doživljava kao veliku šansu da zaigra u većem timu, kako u Italiji, tako i na evropskom nivou. Ako mu daju uvjete kakve želi, transfer će se ostvariti, a za Džeku znam da će biti sretan u Interu”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.