Ostali sportovi

nba

Tim Duncan vraća se u “staro jato”

24/07/2019

Spursi su penzionisali njegov dres s brojem 21

Nakon što je 19 godina nosio dres San Antonio Spursa, prije nego što je u ljeto 2016. godine objavio da odlazi u igračku penziju, legendarni centar Tim Duncan vraća se u “staro jato”, ovoga puta u ulozi pomoćnika glavnom treneru Greggu Popovichu, objavio je klub.

Duncan je 1997. godine izabran kao prvi na NBA draftu i cijeli svoj igrački vijek proveo u San Antoniju, a sa Spursima je pet puta osvojio naslov prvaka te u tri navrata ponio naslov najboljeg igrača NBA Finala, a dvaput bio izabran i za najboljeg igrača osnovnog dijela sezone.

Spursi su penzionisali njegov dres s brojem 21, a nakon tri godine koje je proveo izvan košarke, ponovno se vraća pod palicu Gregga Popovicha koji je na svoj način prokomentirao Duncanov dolazak u svoj stručni štab.

“Čini mi se prikladnim da, nakon što sam ja 19 godina vjerno služio kao asistent Timu Duncanu, on sada vrati uslugu”, izjavio je Popovich u službenom priopćenju.

Osim Duncana, među pomoćne trenere za nadolazeću sezonu promovisan je i Will Hardy koji je u San Antonio stigao još 2010. godine te bio pripravnik u odjelu košarkaških operacija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.