Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki večeras ne dolazi na Marakanu

dzeko prosinecki (2)

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, kao nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde, prezadovoljan je plasmanom crveno-bijelih u Ligu šampiona i smatra da će sve ostalo protiv Napolija, Liverpoola i PSG-a, biti samo bonus za šampiona Srbije. Prosinečki je bio član tima koji su u Bariju osvojio titulu šampiona Evrope, a upravo će tim iz 1991. prošetati počasni krug prije večerašnje utakmice sa Napolijem u prvom kolu Lige prvaka. Međutim, na stadionu “Rajko Mitić”, neće biti selektora Bosne i Hercegovine.

– Ne mogu ići u Beograd zbog ranije dogovorenih obaveza, izjavio je za Mondo.

Prema njegovim riječima, sam plasman u Ligu prvaka nakon 26 godina je ogroman uspjeh i ne treba očekivati od izabranika Vladana Milojevića da naprave senzaciju u grupnoj fazi, posebno jer su za protivnike dobili kremu evropskog fudbala.

Prosinečki je početkom decenije bio trener Zvezde, a danas je selektor Bosne i Hercegovine. Kao šef Zmajeva, odlično je započeo Ligu nacija ostvarivši dvije pobede – gostujuću protiv Sjeverne Irske i domaću protiv Austrije.

– Igrali smo protiv dvije odlične reprezentacije. Sjeverna Irska je zamalo otišla na Svjetsko prvenstvo, izgubivši u baražu od Švicarske, dok je Austrija također odlična… Istina je da smo sretno prošli u Belfastu, ali se ne bih se složio da je tako bilo u Zenici protiv Austrije. Izgledali smo jako, jako dobro, dodao je Prosinečki.