Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Prva pobjeda Željezničara u gostima za bijeg iz zone ispadanja

željezničar pobijedio slogu
FOTO: FK Željezničar/Fena

Željezničar je tako došao do ubjedljivog trijumfa i u mnogo boljem raspoloženju dočekuje derbi na Grbavici protiv gradskog rivala Sarajeva, dok Sloga u narednom kolu ide u goste Borcu

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas u Modriči ekipu Sloge sa 3:0, u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Željezničar je uspio u 25. kolu da dođe do prve pobjede u gostima u ovoj sezoni, zahvaljujući kojoj je pobjegao iz zone ispadanja.

Plavi sa Grbavice u Modriču su došli pod imperativom pobjede, s obzirom na stanje na tabeli, a od početka su nametnuli svoju igru i pokazali da ih interesuju samo tri boda. Na kraju su uspjeli pobijediti, ali je trijumf mogao biti i ubjedljivi s obzirom na broj prilika koji su gosti imali u ovom meču.

Plavi sa Grbavice su mnogo bolje ušli u utakmicu, a imali su i dvije prilike za gol preko Štilića i Mekića, ali je golman domaćih Trako bio uspješan.

Sloga promašila penal

Sloga je najbolju šansu imala u 26. minuti kada je nakon igranja rukom Cavnića u šesnaestrercu sudija Gigović pokazao na bijelu tačku. No, udarac najboljeg stijelca Sloge Vidića sa 11 metara odbranio je golman Željezničara Muftić. Do kraja poluvremena domači su imali još jednu priliku preko Grabeža koji je šutirao pored gola.

Na startu drugog dijela Željezničar je došao do prednosti. Golman Sloge je izašao van šesnaesterca i izbio loptu glavom pravo na nogu Štiliću, koji sa 30 metara pogađa prazan gol.

Dvije minute kasnije i Krpić je pogodio, ali je gol poništen zbog ofsajda. Ipak, u 52. minuti Krpić dolazi do pogotka. Nakon bezog kontranapada Boljević je istrčao sam u šesnaesterac Sloge i pogodio prečku, lopta se odbila do Krpića koji šutira glavom i također pogađa okvir gola, a iz drugog pokušaja odbijenu loptu šalje u mrežu.

Željezničar je i nakon drugog gola nastavio sa dominacijom, a novu priliku imao je Radinović u 56. minuti kada je iz dobre situacije šutirao pored gola. Četiri minute kasnije Štilić se poigrao s odbranom domaće, savladao je golmana Traku ali je Grabež izbio loptu sa gol linije.

Ubjedljiv trijumf pred derbi

Novu priliku imao je Boljević u 63. minuti kada je istrčao novi kontranapad, izašao sam pred Traku i savladao ga ali je lopta pogodila stativu.

Konačan rezultat 3:0 postavio je Hiroš u sudijskoj nadoknadi.

Željezničar je tako došao do ubjedljivog trijumfa i u mnogo boljem raspoloženju dočekuje derbi na Grbavici protiv gradskog rivala Sarajeva, dok Sloga u narednom kolu ide u goste Borcu.