Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Brat ubice Danke Ilić umro u pritvoru

umro brat ubice danke ilić
FOTO: Pixsell

On je danas trebao biti saslušan. Uhapšen je u petak zajedno s ocem pod optužbom da su bratu pomagali prebaciti Dankino tijelo s deponija na još nepoznatu lokaciju

Osumnjičeni D. D. (1984.) iz Bora kojem je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je pomogao D. D. (1974.), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru.

D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i usprkos pravovremenom reagiranju policijskih službenika i liječnika Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju, on je u 3.10 sati preminuo, a od strane mrtvozornika potvrđena je prirodna smrt, navodi se u priopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kako kažu, o događaju je odmah obavješteno Više javno tužiteljstvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Uhapšen u petak zajedno s ocem

On je danas trebao biti saslušan. Uhapšen je u petak zajedno s ocem pod optužbom da su bratu pomagali prebaciti Dankino tijelo s deponija na još nepoznatu lokaciju.

Nešto poslije 12 sati pred kuću osumnjičenog Dejana D. u Zlotu, u kojoj je ostala samo njegova majka, stigli su ekipa Hitne pomoći i inspektori. Iako je prva informacija bila da je Hitna stigla jer je ženi pozlilo, vjeruje se da su ekipe doktora dežurale u trenutku kada su joj priopćavali da joj je mlađi sin preminuo tokom jutra.