skup i beskoristan

Prva žrtva Barcine blamaže na Anfieldu: A, lijepo mu Klopp rekao

coutinho (1)

Drugo ovakvo ispadanje u dvije godine moglo bi posla koštati trenera Ernesta Valverdea

U dvomeču s Liverpoolom Coutinho je bio među lošijim igračima i Valverde ga je oba puta zamijenio u prvih 60 minuta. Madridska Marca i katalonski Sport ocijenili su njegov nastup na Anfieldu nulom.

Barca je, podsjećamo, nastup u Ligi prvaka završila šokantnim ispadanjem. U Englesku je stigla s 3:0 iz prve utakmice polufinala, ali je od Liverpoola izgubila 4:0 i ostala bez finala u Madridu.

Drugo ovakvo ispadanje u dvije godine moglo bi posla koštati trenera Ernesta Valverdea, otkriva ESPN i navodi da će uprava kluba uskoro razgovarati o njegovoj budućnosti.

U međuvremenu, isti izvor otkriva da je jedan igrač već otpisan.

“Philippe Coutinho uskoro neće više nositi dres Barcelone. On je prva žrtva ispadanja iz Lige prvaka”, objavio je ESPN pozivajući se na izvore iz kluba.

Coutinho je bio užasan u obje utakmice protiv Redsa. U 120 minuta nije postigao nijedan gol, a uspio je uputiti tek dva udarca u okvir gol, i dodati loptu suigračima tek 33 puta.

Coutinho je prije dvije godine upravo iz Liverpoola otišao u Barcelonu kako bi osvojio Ligu prvaka. Od tada je Liverpool izborio dva finala, a Barcelona nijedno.

Mnogi su se prisjetili Kloppovih riječi koje je uputio brazilskom napadaču dok se ovaj još premišljao želi li ostati ili otići put Barcelone.

“Ostani ovdje i na kraju će ti napraviti statuu u tvoju čast. Otiđi negdje drugdje, nije bitno je li to Barcelona, Bayern ili Real Madrid, i bit ćeš samo još jedan igrač u nizu. Ovdje možeš dobiti nešto više od toga”, govorio je tada Klopp.

Barcelona je Coutinha platila 135 miliona eura, što je rekordan transfer u istoriji katalonskog kluba.

“Prodaja Coutinha bila je sjajan posao. Istina, on je igrao odlično u Liverpoolu, ali nije bio dovoljno dobra osoba za taj klub”, poručio je Mark Lawrenson, legenda Liverpoola.