Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska Liga

PSG još uvijek neće biti proglašen prvakom, Duljevićev Nimes se spasio

duljevic334

Iz lige će ispasti Amiens i Toulouse, a Nimes našeg Harisa Duljevića se “spasio”, iako je bio na 18. mjestu, odnosno u opasnoj zoni

Premijer Francuske Edouard Philippe je jučer svojom odlukom šokirao fudbalere i klubove u ovoj zemlji, pošto je prekinuo takmičenja u Ligue 1 i Ligue 2.

Razlog za to je što je zabranio sportske događaje najmanje do septembra, a ranije je UEFA kao krajnji rok za završetak sezone odredila 2. august.

Sada je na potezu Fudbalski savez Francuske, čiji se predsjednik danas oglasio i najavio kakav nas rasplet u ovoj sezoni Ligue 1 čeka.

Predsjednik Saveza Noel Le Graet, saopštio je kako titula PSG-u, barem za sada, neće biti dodijeljena, a da će biti primijenjen pravilnik za ispadanje u niži rang i promociju.

Iz lige će ispasti Amiens i Toulouse, a Nimes našeg Harisa Duljevića se “spasio”, iako je bio na 18. mjestu, odnosno u opasnoj zoni.

Naime, novi članovi Ligue 1 će biti Lorient i Lens, a treći putnik se trebao dobiti nakon odigravanja play-offa. U njemu je, po trenutnom stanju na tabeli, trebao učestvovati i Nimes, zajedno sa tri kluba iz drugog ranga, ali je to sada nemoguće, pa su se Duljević i ekipa spasili ispadanja…

U Ligue 1 će ući Lorient i Lens.

“Trebamo primjeniti pravilnik. Bit će dvije promocije iz Ligue 2 i dva ispadanja iz Ligue 1. Za određivanje tabele uzet će se rezultati nakon 27. kola. Prioritet nam je da se odigra finale Kupa između PSG-a i St. Ettiennea”, rekao je Le Graët.

Tako su u PSG-u ostali u strepnji, pošto odluka o njihovoj sudbini nije donesena. Ne zna se da li će biti prvaci, iako imaju 32 boda prednosti nad drugoplasiranim Marseilleom…