Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

PSG protutnjao Katalonijom, ispao je i madridski Atletico

dembele
FOTO: Screenshot
Dembele učestvovao u eliminaciji Barce

Sutra igraju Bayern – Arsenal (2:2) i Manchester City – Real Madrid (3:3)

Borussia Dortmun je u sjajnoj utakmici, u kojoj je viđeno čak šest golova, napravila iznenađenje i eliminisala madridski Atletico u četvrtfinalu Lige prvaka. Nakon što je Atletico slavio u prvom meču s 2:1, Borussia je u uzvratu slavila s 4:2 i prošla u polufinale. Domaći su poveli u 34. minutu golom Brandta, a već u 39. Maatsen je povisio na 2:0.

U drugom poluvremenu uslijedio je veliki povratak Atletica. Prvo je Hummels pogodio vlastitu mrežu u 49. minutu, a potom je Correa u 64. poravnao na 2:2. Ipak, Borussia je smogla snage da ponovo zada udarce. U 71. Fullkrug je pogodio za 3:2, a samo tri minuta kasnije sjajni Sabitzer je postavio konačnih 4:2. Sabitzer je osim tog gola ubilježio i dvije asistencije, za drugi i treći gol Borussie.

Barca povela pa ostala sa igračem manje

Ispao je večeras još jedan španski predstavnika. Katalonski div Barcelona pregažen je na Camp nou stadionu. PSG je predvođen Mbappeom slavio s čak 4:1 i prošao dalje. Podsjećamo, nakon prvog meča u Parizu Barca je bila u prednosti (3:2). Katalonci su poveli u uzvratu već u 12. minutu preko Raphinhe. No, onda je uslijedio čini se ključni detalj meča. U 29. minutu isključen je Araujo, što su gosti do kraja utakmice znali iskoristiti.

PSG je poravnao već u 40. minutu preko Dembelea. Nastavili su Francuzi dominirati i u drugom dijelu. U 54. minutu Vitinha je pogodio za 2:1, a sedam minuta kasnije Mbappe za 3:1. Mbappe je zapečatio sudbinu Barce u 89. minutu pogodivši za konačnih 4:1. Treba spomenuti i da je trener Barcelone Xavi isključen u 56. minutu.

Sutra igraju Bayern – Arsenal (2:2) i Manchester City – Real Madrid (3:3).