Iz NSBiH

Publika se od 17. jula vraća na sve stadione u Premijer ligi BiH

navijaci Zelje

Publika će moći prisustvovati i utakmicama Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu

Publika se vraća na sve stadione u Premijer ligi Bosne i Hercegovine od prvog kola predstojeće sezone, odnosno 17. jula, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

”Protokol ‘Povratak u igru COVID-19’, koji je nacionalnim asocijacija propisala UEFA, više nije na snazi u našoj zemlji jer su ublažene epidemiološke mjere u cijeloj Bosni i Hercegovini, na osnovu odluka kriznih štabovi entiteta Federacije BiH i Republike Srpske u posljednje vrijeme, shodno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji. To znači da se publika vraća na sve stadione u Premijer ligi BiH počevši od prvog kola nadolazeće sezone”, istakao je Džemidžić, dodavši:

”Organizatori utakmica morat će pratiti sve instrukcije kriznih štabova u svojim entitetima i striktno se pridržavati svih uputa i primjenjivati COVID-19 protokol na utakmicama. U Federaciji BiH pratiti će se i instrukcije kantonalnih kriznih štabova. Recimo, prema trenutnom situaciji u Zapadnohercegovačkom kantonu, kapacitet stadionu u Širokom Brijegu moći će biti ispunjen, što nije slučaj u nekim drugim kantonima. Dakle, sada je tako, a u slučaju eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije nije isključeno da se UEFA-in protokol ‘Povratak u igru COVID-19’ ponovo aktivira, ukoliko i mjere kriznih štabova budu rigoroznije.”

Premijer liga BiH u sezoni 2021/2022. godine počinje 17. jula. U prvom kolu sastaju se: Željezničar – Borac, Sarajevo – Tuzla City, Velež – Posušje, Široki Brijeg – Zrinjski, Sloboda – Rudar Prijedor i Radnik – Leotar.

Titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine branit će fudbaleri banjalučkog Borca.

Publika će moći prisustvovati i utakmicama Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.