Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši nogometaš

Rade Bogdanović kritikovao Francuze: Dva slijepca ispala kao da nikad fudbal nisu igrali

Foto: Screenshot/YouTube

On je istakao da je vrlo razočaran nastupom Francuske i postavkom Didiera Deschampsa, a sa druge strane oduševljen je Špancima

Nogometna reprezentacija Španije plasirala se u finale Eura, pošto je sinoć u Minhenu uspjela da izbaci selekciju Francuske – 2:1.

Sve golove vidjeli smo u prvom poluvremenu, a igru Francuske je tradicionalno na Radio Televiziji Srbije komentarisao i stručni konsultant, nekadašnji igrač Željezničara, Rade Bogdanović

On je istakao da je vrlo razočaran nastupom Francuske i postavkom Didiera Deschampsa, a sa druge strane oduševljen je Špancima.

Predaja prije utakmice

-Rekao sam da nema šta da traži, selektor ima bijelu košulju, on se predao prije utakmice, realno gledajući. Dosta je grešaka napravio, ali prvo da kažem za Špance pošto su pobjednici, kada se Pedri povrijedio, tačno devet igrača mu je prišlo da vidi šta se dešava sa njim. Imaju prije svega kućno vaspitanje, fudbalsko obrazovanje na jako velikom i visokom nivou, selektora koji je sa njima tolike godine, rekao je Bogdanović.

Potom je žestoko opleo po francuskoj selekciji, a naročito po Kylianu Mbappeu.

-Kada je riječ o francuskoj reprezentaciji, tuga i žalost, opterećeni milionima i kompleksima, mi smo se zezali sa njima, pošto je ovo sport i zabava. Vidjeli ste obuću koju su imali na sebi i odjeću kada su dolazili, to vam je kompleks. Nemaju neko veliko kućno vaspitanje, kad izgledaju kako izgledaju. Imali ste maloprije Mbapea, sada da ja kažem to, od nas 15 bi ustalo i reklo gdje je Mbappe. Petnaest šuteva, svi su bili preko prečke, a potpisao ugovor od nekoliko stotina miliona eura, bavio se politikom, igrači se bavili politikom. Imam osjećaj da su kao da ne samo da im se nije igralo, nego vidite da nema osjećaja timske igre, pripadnosti. Jako veliko razočaranje. Mi smo na početku prvog prvenstva rekli da su kandidati, ali snaga klade valja, a um caruje, rekao je Boganović.

Pohvalio Olma

Posebno je pohvalio Danija Olma, a odbranu reprezentacije Francuske nije mogao da shvati kod njegovog gola, odnosno autogola Julesa Koundea.

-Ne samo timski duh, to je klasa. On je prenio loptu unutrašnjom desnom, pa je vratio na spoljnu. Ova dva slijepca, mogu tako da kažem, su ispala kao da nikad fudbal nisu igrali, to je klasa, on dečko zna. Nisam džaba rekao maloprije da snaga klade valja, a um caruje. Oni su igrali sa mozgom, edukovano, timski, jako, primjer su svim selekcijama. Ne znam da li će osvojiti, ali svaka im čast, zaključio je Bogdanović.